Δόλιχος Αγώνας Δρόμου 26, 27 & 28 Απριλίου 2024
6944338410
info@doliho.gr

Περιγραφή Διαδρομής Πάμε Ρίο

ΑΓΩΝΕΣ » Πάμε Ρίο » Η Διαδρομή » Περιγραφή Διαδρομής Πάμε Ρίο

Ανατολή ηλίου 06:34-Δύση 20:11


Απόσταση: 111km                                                                                                                                    
Θετική υψομετρική: 822 μ. – Αρνητική: 1.350 μ.
Ασφάλτινος δρόμος 102 χλμ. – Χωματόδρομος 9 χλμ.
Ενδιάμεσοι σταθμοί τροφοδοσίας 11.


Εκκίνηση μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών στις 17:00 μ.μ. κινούμαστε σε ελαφρά ανηφορικό ασφάλτινο δρόμο για 650 μ. στρίβουμε αριστερά και μπαίνουμε σε βραχώδες κατηφορικό μονοπάτι (το αρχαίο μονοπάτι Δελφών –Κίρρας). Το μονοπάτι κινείται σχεδόν στην ίδια μορφή για 1700μ. όπου καταλήγει σε επίπεδο χωματόδρομο ανάμεσα σε ελαιώνες μέχρι τον οδικό άξονα Άμφισσας-Ναυπάκτου τον οποίο ακολουθούμε στρίβοντας αριστερά έως τον 1ο σταθμό της Ιτέας στο 11ο χλμ. της διαδρομής μας.


Αφήνουμε τον σταθμό και κινούμενοι πάντα σε ασφάλτινο τερέν στον κεντρικό δρόμο Άμφισσας –Ναυπάκτου σε αρκετά σημεία δίπλα στην θάλασσα φτάνουμε στον 2ο σταθμό στην περιοχή της Πηγάδας στο 18,5 χλμ. της διαδρομή μας. Το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται μέχρι τον 3ο σταθμό με μία επισήμανση ότι στο 26 χλμ. ακριβώς πάμε λοξώς αριστερά στο μεγάλο παράδρομο που κινείται παράλληλα με την θάλασσα έως τον σταθμό του Γαλαξειδίου που βρίσκεται στο 27,7 χλμ.
Φεύγοντας από τον σταθμό σε ανηφορικό δρόμο φθάνουμε στην γέφυρα του κεντρικού δρόμου και πάμε αριστερά πριν την γέφυρα μέχρι να συναντήσουμε τον ως άνω οδικό άξονα και να κινηθούμε πάνω σε αυτόν.


Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γίνουν δύο επισημάνσεις. 1ον κινούμαστε στον κεντρικό δρόμο πάντα στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ πλευρά του, αντίθετα με την φορά κίνησης των αυτοκινήτων πράγμα απαραίτητο αφενός για περισσότερα προστασία και αφετέρου γιατί η σήμανση θα γίνει από αυτή την πλευρά του δρόμου και 2ον θα πρέπει απαραίτητα οι αθλητές να φέρουν φακό κεφαλής από την ώρα που θα νυχτώσει και μετά αφενός για να είναι ορατοί από τα διερχόμενα αυτοκίνητα και αφ’ εταίρου για να μπορούν να διακρίνουν τα σήματα που θα υπάρχουν είτε στην άσφαλτο είτε στις ειδικές ταμπέλες αλλαγής της πορείας.


Κινούμενοι πάντα στον κεντρικό δρόμο και μετά από πορεία 9 περίπου χλμ. από το σταθμό του Γαλαξειδίου σε δρόμο με σχετική ανηφόρα συναντάμε 3 τούνελ όπου τα δύο πρώτα τα περνάμε από τον παράδρομο που υπάρχει, στο 3ο όμως είμαστε υποχρεωμένοι να περάσουμε από μέσα με πολύ προσοχή. Αφήνοντας τα τούνελ μετά από 3 χλμ. συναντάμε τον 4ο σταθμό στην περιοχή των Αγ. Πάντων στον 39,4 χλμ. της διαδρομής μας.


Φεύγοντας από τον 4ο σταθμό και κινούμενοι πάνω στον κεντρικό δρόμο μετά από 4,5 περίπου χλμ. συναντάμε μία διχάλα, στο σημείο αυτό αφήνουμε τον κεντρικό δρόμο και ακολουθούμε τον αριστερό παραλιακό δρόμο ο οποίος μετά από 3,5 χλμ. μας οδηγεί στον 5ο σταθμό στην περιοχή της Ερατεινής σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε στον 48,8 χλμ. της διαδρομής μας που είναι και το σημείο χρονικού αποκλεισμού του αγώνα.


Αφήνουμε τον σταθμό πηγαίνοντας πάντα στον παραλιακό ασφάλτινο δρόμο και μετά από 3,7 χλμ. ξαναβγαίνουμε στον κεντρικό δρόμο όπου διανύοντας απόσταση 5 περίπου χλμ. συναντάμε νέο παραλιακό δρόμο στα αριστερά μας τον οποίο και ακολουθούμε. Μετά από 400 μ. φθάνουμε στον 6ο σταθμό στην περιοχή του Αγ. Νικολάου και στο 57,9 χλμ. της διαδρομής μας.


Συνεχίζουμε την πορεία μας και μετά από 700 μ. ξαναβγαίνουμε στον κεντρικό δρόμο. Μετά από 5 χλμ. συναντάμε εκ νέου παραλιακό παράδρομο στα αριστερά μας όπου και τον ακολουθούμε για 1.600 μ. για να ξαναβγούμε πάλι στον κεντρικό δρόμο όπου συνεχίζουμε την πορεία μας για 2,5 χλμ.. Στο σημείο αυτό θα πρέπει οι δρομείς να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή γιατί είναι το πρώτο σημείο όπου θα πρέπει να κατευθυνθούν στη δεξιά πλευρά του δρόμου για να ακολουθήσουν ένα μονοπάτι, να περάσουν κάτω από τον κεντρικό δρόμο και διασχίζοντας ένα αγρόκτημα να βγουν στον παραλιακό δρόμο όπου στα δεξιά βρίσκεται ο 7ος σταθμός στην περιοχή Σπηλιά της παραλίας Σεργούλας και στο 67,9 χλμ. της διαδρομής μας.


Αφήνοντας τον σταθμό και βαδίζοντας πάντα στον ασφάλτινο παραλιακό δρόμο μετά από πορεία 4,8 χλμ. στο τέρμα του δρόμου και αφού προηγουμένως έχουμε συναντήσει μια πηγή στα αριστερά μας στρίβουμε δεξιά σε ένα ανηφορικό δρόμο όπου πριν την γέφυρα πάμε αριστερά για να βγούμε στον κεντρικό δρόμο. Μετά από πορεία 3 χλμ. περνάμε επίσης με μεγάλη προσοχή στην δεξιά πλευρά του δρόμου στον παράδρομο όπου ακολουθώντας τον και στρίβοντας αμέσως αριστερά περνάμε κάτω από την γέφυρα και συνεχίζοντας για 1 χλμ. συναντάμε πάλι τον παραλιακό δρόμο στην περιοχή Μαραθιά στρίβουμε δεξιά, και μετά από 500 μ. φθάνουμε στον 8ο σταθμό και στο 77,4 χλμ. της διαδρομής μας.


Αφήνοντας τον σταθμό κινούμαστε πάντα παραλιακά στον ασφάλτινο δρόμο για 700μ.όπου μπαίνουμε σε χωματόδρομο για 1200 μ.και μετά σε καλντερίμι. Το καλντερίμι τελειώνει μετά από 700 μ. (στο σημείο αυτό τελειώνει και η παραλία) και αρχίζει η άσφαλτος όπου μετά από 400 μ. μπαίνουμε εκ νέου στον κεντρικό δρόμο και πάμε αριστερά. Μετά από πορεία 3,7 χλμ. στον κεντρικό δρόμο πάμε αριστερά σε κατηφορικό χωματόδρομο για 500 μ. και μετά από πορεία ενός χλμ. σε ασφάλτινο δρόμο φθάνουμε στον 9ο σταθμό στην παραλία του Μονοστηρακίου και σε απόσταση 85,6 χλμ. από την εκκίνηση.


Αφήνοντας τον σταθμό κινούμαστε πάντα παραλιακά στον ασφάλτινο δρόμο για 4,3 χλμ όπου συναντάμε την Μανάγουλη. Συνεχίζουμε την άσφαλτο και μετά από 2,2 χλμ μπαίνουμε στον Άγιο Πολύκαρπο.

Συνεχίζουμε ευθεία και μετά από 200 μέτρα συναντάμε μία διχάλα όπου αφήνουμε την άσφαλτο και πάμε δεξιά στον χωματόδρομο, διασχίζουμε τον ποταμό Μόρνο πάνω σε μία πρόχειρη γέφυρα και μόλις την περάσουμε πάμε αμέσως δεξιά και μετά από περίπου 80 μέτρα πάμε αριστερά στην άσφαλτο όπου μετά από 1 χλμ συναντάμε τον κεντρικό δρόμο Ιτέας Ναυπάκτου. Σε αυτό το σημείο πάμε αριστερά και μετά από πορεία 3,3 χλμ με κατεύθυνση προς Ναύπακτο φθάνουμε στον 10οσταθμό στην Ναύπακτο και στο 97,5 χλμ. της διαδρομής μας. 


Αφήνουμε τον σταθμό πάμε κάτω και αμέσως δεξιά και ακολουθώντας τον μεγάλο παραλιακό δρόμο σε ευθεία για 4,7 χλμ. ξαναβγαίνουμε στον κεντρικό δρόμο. Μετά από 800 μ. παίρνουμε τον δρόμο από το πλάι του φαναριού αριστερά για 3,3 χλμ. και συγκεκριμένα στο 106,6 χλμ. της διαδρομής μας αφού περάσουμε ένα γεφύρι στρίβουμε αμέσως αριστερά κάτω για Αντίρριο.


Κινούμενοι πάντα σε ασφάλτινο δρόμο μετά από 800 μ. περνάμε από υπόγεια διάβαση κάτω από τον κεντρικό δρόμο Ρίου–Αντίρριου, αμέσως στρίβουμε αριστερά και μετά 600 μ. βγαίνουμε στο δεξιό πεζόδρομο της γέφυρας Ρίου–Αντιρρίου όπου μετά από πορεία 2,9 χλμ. πάνω στην γέφυρα περνάμε απέναντι στο Ρίο μπροστά στο ‘HOTEL APOLLON’ και ακριβώς στο 111,1 χλμ. όπου είναι το τέρμα της διαδρομής μας.