Δόλιχος Αγώνας Δρόμου 26, 27 & 28 Απριλίου 2024
6944338410
info@doliho.gr

Κανονισμοί Ρίο Ολυμπία

ΑΓΩΝΕΣ » Πάμε Ρίο » Κανονισμοί Ρίο Ολυμπία

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ
6ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ
ΡΙΟ – ΟΛΥΜΠΙΑ 2024


ΓΕΝΙΚΑ

Η διοργάνωση του διεθνούς αγώνα δρόμου Ρίο – Ολυμπία, διεξάγεται από το Σύλλογο  «ΟΛΥΜΠΙΟΙ» είναι ένας Αγώνας με συμμετοχή ατομική, μήκους 144 χλμ και διάρκειας 32 ωρών.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Η Οργανωτική επιτροπή αποφάσισε την διεξαγωγή του αγώνα στις 27 & 28 Απριλιου 2024
Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 27 Απριλιου, ώρα εκκίνησης στις 09:00 μμ  από το Ρίο με μέγιστη διάρκεια τερματισμού 32 ώρες.
Τόπος τερματισμού η κεντρική είσοδος του Αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ – Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ


Η εκκίνηση του αγώνα είναι το ξενοδοχείο Αππόλων, ανηφορίζουμε το Παναχαϊκό και διασχίζουμε τον Ερύμανθο περνώντας από το Καλένζι, τον Πανόπουλο, το δάσος της Φολόης, τον Κλαδέο για να φτάσουμε στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το μήκος της διαδρομής είναι 144 χλμ trail  και περιλαμβάνει δρόμους επαρχιακούς, χωματόδρομους, δασικούς δρόμους και μονοπάτια. Αναλυτική περιγραφή της διαδρομής υπάρχει στο αντίστοιχο σημείο της ιστοσελίδας.


ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ


Σήμανση της διαδρομής είναι πυκνή φέρει έντονα χρώματα και θα υπάρχει στους χωματόδρομους τους δασικούς δρόμου και στους ασφαλτόδρομους. Σαφώς πυκνότερη σε διασταυρώσεις για να διευκολύνει τους αθλητές για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν.


Αυτή θα διακρίνεται :


Ως προς τον αγώνα


Ως προς την απαγόρευση διέλευσης


Ως προς τις στροφές


Ως προς τις καιρικές συνθήκες (νύχτα, ομίχλη, βροχή)


Ως προς τις χιλιομετρικές αποστάσεις (στους σταθμούς)


Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι από αντανακλαστικά υλικά και μπογιά. Η σήμανση θα αφαιρεθεί και θα αποσυρθεί με ευθύνη της διοργάνωσης, αμέσως μετά τον αγώνα.


Σε περίπτωση που ο/η αθλητής/τρια διαπιστώσει ότι βρίσκεται εκτός διαδρομής, συνιστάται να μείνει ψύχραιμος/η και να προσπαθήσει να βρει την πορεία των τελευταίων λεπτών ως ότου να συναντήσει το τελευταίο σημάδι, έχοντας υπόψη του ότι η σήμανση βρίσκεται τώρα σε αντίθεση φορά από την δική του.
Απώλεια της σωστής διαδρομής δεν επισύρει ποινή για τον αθλητή αλλά είναι επικίνδυνη καθώς μπορεί να βρεθεί σε απόκρημνα σημεία του βουνού.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα αυτό μπορούν να πάρουν μέρος άνδρες και γυναίκες που έχουν γεννηθεί μέχρι και το 2004
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν τερματίσει εντός χρονικού ορίου (του εκάστοτε αγώνα) ένα αγώνα 100 χιλιομέτρων σε ασφαλτό ή βουνό τα τελευταία δύο χρόνια (2022-2023).
Κατά την συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής θα πρέπει να αναφέρουν τον αγώνα που έτρεξαν την χρονολογία και τον χρόνο τερματισμού τους (θα υπάρχει ειδικός χώρος στην αίτηση).
Στον αγώνα ο κάθε αθλητής/τρια θα λάβει μέρος με ατομική δική του ευθύνη.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο αθλητής/τρια συμπληρώνει την ειδική αίτηση συμμετοχής για τον αγώνα δρόμου ΡΙΟΛΥΜΠΙΑ, ηλεκτρονικά στον ισότοπο της διοργάνωσης www.doliho.gr.
Η κρίση των αιτήσεων γίνεται από την Επιτροπή του Αγώνα και λήξη εγγραφών είναι η 30 Μαρτιου 2024. Μετά την εκπνοή της προθεσμίας απορρίπτεται ως εκπρόθεσμη, εκτός αν δοθεί από την διοργάνωση παράταση στην υποβολή αιτήσεων.
Με την παραλαβή της αίτησης εντός 10ημερών θα αξιολογείται από την διοργανωτική επιτροπή και ο αθλητής/τρια θα ειδοποιείτε με e-mail ή με fax για την αποδοχή ή μη αυτής.
Στον ιστότοπο της διοργάνωσης θα αναρτηθεί ονομαστικός πίνακας με τις εγκεκριμένες εγγραφές. Οι εγκεκριμένοι θα πρέπει μετά να τακτοποιήσουν την οριστική εγγραφή τους καταβάλλοντας το αντίστοιχο ποσό στο παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό.
Η κατάθεση του ποσού θα γίνεται στον αριθμό λογαριασμού:
ALPHA BANK: IBAN GR76 0140 1590 1590 0200 2009 792 στην επωνυμία ΟΛΥΜΠΙΟΙ. Στην απόδειξη κατάθεσης θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμο του αθλητή/τριας και αιτιολογία κατάθεσης «συμμετοχή μου στον ΡΙΟΛΥΜΠΙΑ,»
Μετά την γνωστοποίηση της κατάθεσης από την διοργάνωση θα οριστικοποιείται η εγγραφή του συμμετέχοντα

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟIΧΕΙΩΝ

Κατά την άφιξη των αθλητών στο Ρίο 27 Απριλιου, στο χώρο της γραμματείας του αγώνα θα επιδεικνύουν την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο τους και θα παραλαμβάνουν οι ίδιοι και μόνο αυτοί το φάκελο συμμετοχής τους, μέσα στον οποίο θα βρίσκονται ο αριθμός τους και ότι άλλο δοθεί από την διοργάνωση.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ–ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Οι δρομείς πρέπει να παρουσιάσουν ειδική Ιατρική Βεβαίωση στην οποία να αναφέρεται τα στοιχεία του αθλητή και αφού γίνει ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος να υπογραφεί από γιατρό της επιλογής τους. Η βεβαίωση αυτή αναφέρει ότι η φυσική τους κατάσταση τους επιτρέπει να συμμετέχουν σε ένα αγώνα υπεραπόστασης (145χλμ) και μεγάλης διάρκειας. Η βεβαίωση αυτή πρέπει να είναι στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα και να έχει εκδοθεί εντός των τριάντα (30) ημερών που προηγούνται της ημερομηνίας έναρξης του Αγώνα. Η ιατρική βεβαίωση θα πρέπει να παραδοθεί στην γραμματεία κατά την παραλαβή του φακέλου συμμετοχής του /της την ημέρα του αγώνα.
Παράλληλα θα κατατίθεται από τον δρομέα συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση που αναφέρει ότι τρέχει με δική του ευθύνη.
Επισημαίνεται ότι χωρίς την προσκόμιση της ιατρικής βεβαίωσης και της υπεύθυνης δήλωσης δεν θα επιδίδεται στον αθλητή/τρια ο φάκελος και δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή του/της στον αγώνα.
Δείγμα ιατρικής βεβαίωσης και υπεύθυνης δήλωσης υπάρχει στην ιστοσελίδα του αγώνα.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Κάθε αθλητής/τρια για λόγους ασφάλειας είναι υποχρεωμένος/η να φέρει καθ΄όλη την διάρκεια του αγώνα μαζί του:

Κινητό τηλέφωνο (για να μπορέσει να επικοινωνήσει σε περίπτωση ανάγκης με την οργανωτική επιτροπή σε τηλέφωνο που θα του δοθεί)
Ασκό ή δοχείο υγρών 500 ml για τα τμήματα της διαδρομής όπου τα σημεία ανεφοδιασμού απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από 11 χλμ. είναι υποχρεωμένος να έχει μαζί του τουλάχιστον 500ml υγρού.

Επίσης θα χρειαστεί τα παρακάτω υλικά που του δίνεται η δυνατότητα αν δεν θέλει να τα έχει μαζί του να επιλέξει ο ίδιος σε ποιον σταθμό θέλει να αφήσει τα υλικά που θα του χρειαστούν.

Φακό κεφαλής και μπαταρίες
Αδιάβροχο μπουφάν ή αντιανεμικό μπουφάν, σκούφο, γάντια
Δεύτερο μπλουζάκι (φανελάκι) ή σορτσάκι, κολάν παντελόνι
Δεύτερα παπούτσια και κάλτσες
Έντυπη περιγραφή διαδρομής
Τροφή που χρειάζεται ο καθένας ή οτιδήποτε άλλο έχει ανάγκη ο κάθε αθλητής.

Για λόγους ασφαλείας και εγρήγορσης, ο Αθλητής δεν έχει δικαίωμα να έχει μαζί του ραδιόφωνο, συσκευή MP3 η άλλο μέσο αναπαραγωγής ήχου.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Στο φάκελο εγγραφής θα υπάρχει θα υπάρχει ο αριθμός συμμετοχής ο οποίος είναι μοναδικός για κάθε αθλητή/τρια. Ο αριθμός αυτός θα πρέπει να είναι εμφανής σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ο τρόπος στερέωσης του αριθμού στο ρουχισμό του αθλητή είναι δικής του επιλογής και ευθύνης. Από την διοργάνωση θα δοθεί μέσο στερέωσης.
Η κάλυψη του αριθμού από τον αθλητή επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση που επιβάλλεται λόγω κακοκαιρίας όμως η επίδειξή του στα σημεία ελέγχου, προκειμένου να καταγράφεται η διέλευση του αθλητή είναι υποχρεωτική. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό του αθλητή.
Ο Αθλητής που επιθυμεί να εγκαταλείψει τον Αγώνα πρέπει να παραδώσει τον αριθμό του στους υπευθύνους του Αγώνα και να υπογράψει το έντυπο εγκατάλειψης στο πλησιέστερο Σημείο Ανεφοδιασμού από του σημείο που εγκατέλειψε.
Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα φωτογράφησης / βιντεοσκόπησης των αθλητών σε ορισμένα σημεία της διαδρομής για το σκοπό παραγωγής ψηφιακού οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο) από την διοργάνωση.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ


Οι  συμμετέχοντες συμφωνούν και συναινούν ότι τα προσωπικά τους δεδομένα που σχετίζονται με τον αγώνα, φωτογραφίες, το έτος γέννησης, ή θέση τερματισμού (αποτελέσματα), υλικό βίντεο και συνεντεύξεις που έγιναν σε σχέση με τον αγώνα, μπορούν να μεταδοθούν και να δημοσιευθούν σε τηλεόραση, διαδίκτυο, ραδιόφωνο, εφημερίδες, έντυπα, βιβλία και αναπαραγωγές φωτογραφιών, χωρίς καμία οικονομική απαίτηση του συμμετέχοντα.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Η Οργανωτική επιτροπή αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών μέσω 18 σταθμών Ελέγχου/Ανεφοδιασμού και αντίστοιχα 18 Σημείων Ελέγχου κατά μήκος της διαδρομής. Θα προσφέρονται ισοτονικά υγρά ηλεκτρολυτών, νερό, αναψυκτικά, σοκολάτες, μπισκότα (αλμυρά ή γλυκά), αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, ριζόγαλα, γιαούρτια. Στους Σταθμούς που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της νύκτας θα προσφέρονται σούπες και μακαρόνια όπου αυτό ειναι δυνατό.
Αναλυτικά τι περιέχουν οι σταθμοί τροφοδοσίας αναγράφονται στο αντίστοιχο σημείο της ιστοσελίδας.
Οι Αθλητές μπορούν να κάνουν χρήση προσωπικών ειδών ή ειδών διατροφής κατά τη διάρκεια του Αγώνα, με δική τους ευθύνη.
Οι Αθλητές μπορούν να αφήσουν τα προσωπικά είδη που επιθυμούν σε τρία σημεία της διαδρομής. Στους σταθμούς CP5, CP8 και CP 13 και η παράδοση αυτών των ειδών γίνεται στο Ξενοδοχείο πριν την εκκίνηση του Αγώνα (drop bags).
Τα Σημεία Ανεφοδιασμού μπορεί να μετακινηθούν χωρίς προειδοποίηση λόγων απρόβλεπτων συνθηκών όπως έργα επί της οδού, ατύχημα ή άσχημες μετεωρολογικές συνθήκες.

ΠΟΙΝΕΣ

Οι δρομείς είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν στο σημείο εκκίνησης του Αγώνα μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών τριάντα λεπτά (30’) πριν από την καθορισμένη ώρα για την εκκίνηση για να γίνει η καταγραφή των συμμετεχόντων. Αργοπορία στην προσέλευση επιφέρει τον αποκλεισμό του Αθλητή.
Απαγορεύεται στους Αθλητές να επιβιβαστούν σε όχημα κατά τη διαδρομή του Αγώνα, όποιο και αν είναι αυτό. Η παράβαση αυτού του άρθρου του Κανονισμού επιφέρει τον άμεσο αποκλεισμό του Αθλητή.
Αποκλείονται του Αγώνα Αθλητές που κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών (doping).
Ο Αθλητής είναι υποχρεωμένος να περάσει από τα Σημεία Ανεφοδιασμού πριν από την ώρα του κλεισίματός τους. Στην αντίθετη περίπτωση αποκλείεται του Αγώνα ή εάν αυτό κριθεί λογικό θα του επιτραπεί να φθάσει στο επόμενο CP με την προϋπόθεση να είναι εκεί πριν το κλείσιμο του CP.
Κατά τη διάρκεια του Αγώνα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ. Οι συνοδοί δε έχουν δικαίωμα να προσφέρουν βοήθεια στους Αθλητές ΜΟΝΟ σε  15 Σημεία Ανεφοδιασμού. Η παράβαση του άρθρου αυτού του Κανονισμού από μέρους του συνοδού, επιφέρει τον αποκλεισμό του Αθλητή μετά από απόφαση του υπευθύνου της Οργανωτικής Επιτροπής, στο πλησιέστερο σημείο που έλαβε χώρα η παράβαση.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Οι δρομείς συμμετέχουν στον Αγώνα με προσωπική τους ευθύνη και πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ιατρική κάλυψη που τους προσφέρεται δεν είναι δυνατή σε όλα τα σημεία της διαδρομής ούτε και σε οποιαδήποτε ώρα. Γιατροί της διοργάνωσης θα βρίσκονται σε οριζόμενα σημεία της διαδρομής στο Ρίο και στο Καλέντζι. Φυσιοθεραπευτές θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο τερματισμό του αγώνα στην Αρχαία Ολυμπία.
Αν κριθεί απαραίτητο, οι Αθλητές μπορούν να δεχθούν ιατρική βοήθεια σε οποιοδήποτε σημείο του Αγώνα καθώς και βοήθεια από τους Οργανωτές. Η οποιαδήποτε χορήγηση φαρμάκων επιφέρει τον αποκλεισμό του αθλητή.
Μόνο ο γιατρός αποφασίζει αν ο αθλητής μπορεί να συνεχίσει τον Αγώνα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Κατά την διάρκεια του αγώνα θα λειτουργεί ομάδα ασφάλειας (σκούπα), οι οποία ακολουθώντας το τέλος της κούρσας, θα προσφέρουν βοήθεια στους αθλητές/τριες που εγκαταλείπουν μεταξύ των σταθμών.
Ειδικό προσωπικό θα μετακινείται με οχήματα της διοργάνωσης σε τμήματα διαδρομής που βρίσκονται σε αγροτικούς δρόμους ή δασικούς και να προσφέρουν βοήθεια σε όσους την χρειάζονται. Οι ομάδες ασφαλείας θα φέρουν την ενδυμασία της διοργάνωσης και τα οχήματα θα έχουν διακριτικά σήματα.
Για την ασφάλειά τους, οι Αθλητές πρέπει να τρέχουν στην αριστερή πλευρά του δρόμου, αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας. Αν κριθεί απαραίτητο από τους υπευθύνους του Αγώνα, μπορεί να μετατεθεί η διαδρομή στο δεξί μέρος του δρόμου.
Οι Αθλητές πρέπει να ακολουθούν την προκαθορισμένη διαδρομή. Αν και για οποιοδήποτε λόγο, παρεκκλίνουν από τη διαδρομή, είναι υποχρεωμένοι, για να έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν τον Αγώνα, να επιστρέψουν στο τελευταίο Σημείο Ανεφοδιασμού από όπου πέρασαν πριν την παρέκκλισή τους (και όχι στο σημείο από το οποίο παρέκλιναν από τη διαδρομή τους). Στην περίπτωση αυτή και μόνο, ο υπεύθυνος του Αγώνα κρίνει εάν η απόκλιση του δρομέα περιείχε δόλο. Σε αυτή τη περίπτωση ο αθλητής αποκλείεται από τον αγώνα. Η μεταφορά του Αθλητή γίνεται από υπεύθυνο του αγώνα και μόνο.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΟΔΩΝ-ΘΕΑΤΩΝ

Οι Αθλητές πρέπει να δώσουν τα στοιχεία του συνοδού τους και τον αριθμό του αυτοκινήτου του όταν θα γίνει η σχετική καταγραφή. Το αυτοκίνητο συνοδείας πρέπει να φέρει τα σήματα που θα τους δοθούν καθώς και το όνομα του Αθλητή που υποστηρίζει.
Οι Αθλητές και οι συνοδοί τους πρέπει να γνωρίζουν του Κανονισμούς του Αγώνα. Οι Αθλητές, οι συνοδοί ή οποιοδήποτε άτομο που συμμετέχει στον Αγώνα, έχει υποχρέωση να ζητήσει από τους υπευθύνους διευκρινήσεις για κάποιο σημείο των Κανονισμών ή οτιδήποτε άλλο αφορά τον Αγώνα. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμιά ευθύνη για ερμηνείες ή πληροφορίες που δεν έχουν γίνει σωστά αντιληπτές και που θα είχαν σαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του Αθλητή από τον Αγώνα.
Οι Αθλητές και οι συνοδοί τους πρέπει να είναι παρόντες στο briefing για τα πληρώματα. Ο τόπος και η ώρα καθορίζονται από την Οργανωτική επιτροπή.
Οι Αθλητές και οι συνοδοί τους πρέπει να προστατεύουν το περιβάλλον από κάθε είδους ρύπανση.
Κατά μήκος των ασφαλτοστρωμένων τμημάτων της διαδρομής, για λόγους ασφαλείας και προστασίας των δρομέων, η κυκλοφορία των οχημάτων των συνοδών πρέπει να γίνεται ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ. Στα τμήματα με χωματόδρομους ή μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κυκλοφορία των ανωτέρω οχημάτων, τα οποία πρέπει να ακολουθούν την επιτρεπόμενη παρακαμπτήριο πορεία. Στον κάθε οδηγό θα δοθεί ενημερωτικό έντυπο στη διάρκεια του briefing πριν τον Αγώνα.
Οι συνοδοί δεν πρέπει να κινούνται με την ταχύτητα του Αθλητή. Αυτό θεωρείται ως παράτυπη βοήθεια.
Η παραβίαση των Κανονισμών του Αγώνα από τους συνοδούς επιφέρει τον αποκλεισμό του Αθλητή που υποστηρίζουν.
Όλοι οι οδηγοί, συνοδοί, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία, ιατρικές ομάδες, μέλη του Διπλωματικού Σώματος και γενικά άτομα, οχήματα ή ομάδες ατόμων που έχουν σχέση με τον Αγώνα, πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην Οργανωτική Επιτροπή, πριν τον Αγώνα και να πάρουν τα σήματα και την ειδική άδεια με τα οποία θα αναγνωρίζονται. Σε περίπτωση που ορισμένοι δεν τηρήσουν τον Κανονισμό αυτό θα τους απαγορευτεί να παρακολουθήσουν τον Αγώνα.
Τα οχήματα που μεταφέρουν τηλεοπτικά συνεργεία, φωτορεπόρτερς, φωτογράφους ή δημοσιογράφους, πρέπει να ακολουθούν τον Αγώνα και να σταθμεύουν σε αρκετή απόσταση από τους Αθλητές (για να μη ενοχλούν ή να δώσουν υποψίες για βοήθεια που απαγορεύεται). Η παραβίαση αυτή θα επιφέρει την αφαίρεση των σημάτων του οχήματος καθώς και την άδεια των επιβατών για την παρακολούθηση του Αγώνα.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ

Η μεταφορά των αθλητών  από την Ολυμπία στην Αθήνα γίνεται με μέριμνα των οργανωτών.
Η μεταφορά των αθλητών από την Αθήνα στο Ρίο θα γίνει με τα συγκοινωνιακά μέσα ή δικά του έξοδα.
Ο Αθλητής που έχει εγκαταλείψει δεν μπορεί να παραμείνει στη διαδρομή. Πρέπει να μετακινηθεί με τα μεταφορικά μέσα της Οργανωτικής Επιτροπής για να φθάσει στο ξενοδοχείο στην Ολυμπία, που προορίζεται για τους Αθλητές. Σε περίπτωση που μετακινηθεί με αυτοκίνητο συνοδείας πρέπει να το δηλώσει στο έντυπο εγκατάλειψης.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι Αθλητές οφείλουν να επιδεικνύουν άψογη συμπεριφορά, σεβασμό προς το αθλητικό πνεύμα και το Ολυμπιακό ιδεώδες.
Οι αθλητές οφείλουν να γνωρίζουν τους κινδύνους και τις δυσκολίες του αγώνα και να μπορούν να τις αντιμετωπίσουν αυτόνομα.
Η παρουσία των Αθλητών που έχουν τερματίσει τον Αγώνα, είναι υποχρεωτική στις διάφορες εκδηλώσεις που θα γίνουν μετά τον τερματισμό. Αν η παρουσία του Αθλητή δεν είναι δυνατή, πρέπει να ενημερώσει την Οργανωτική Επιτροπή εκ των προτέρων.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ–ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

Οι χρόνοι των αθλητών θα καταγράφονται σε κάθε σταθμό. Επιπλέον θα υπάρχει ένα (1) σημείο χρονικού αποκλεισμού, για λόγους προστασίας ασφάλειας των συμμετεχόντων και ομαλής διεξαγωγής του αγώνα.
Ως χρόνος καταγραφής του αθλητή/τριας σε κάθε σταθμό ορίζεται ο χρόνος αναχώρησής του από αυτόν.
Ο κάθε αθλητής που έχει περάσει από όλα τα σημεία ελέγχου, έχει περάσει έγκαιρα από τους σταθμούς που υπάρχουν χρονικά όρια και έχει ολοκληρώσει την προσπάθειά του φτάνοντας στον τερματισμό μέσα στο χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού, όπως αυτό έχει οριστεί από την διοργάνωση, δικαιούται μετάλλιο.
Το σημείο τερματισμού του Αγώνα τοποθετείται στην Ολυμπία έξω από τον Αρχαιολογικό Χώρο. Στο σημείο αυτό καταγράφεται ο χρόνος τερματισμού μέσα στα προβλεπόμενα όρια των 32 ωρών. Ο αθλητής που θα φθάσει στο CP 18 (χιλ 139) πριν το κλείσιμο του σταθμού θα έχει μια ανοχή 30΄ στον τερματισμό.
Οι αθλητές που σταματάνε τον αγώνα θα παραδίδουν τον αριθμό τους στον προηγούμενο ή επόμενο σταθμό τροφοδοσίας και θα κατατάσσονται στον πίνακα τερματισμών με βάση τον χρόνο επίδοσής τους και του σημείου στο οποίο έφτασαν, δεν θα δικαιούνται μεταλλίου αλλά αναμνηστικού της διοργάνωσης.
Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη αν ο Αθλητής συνεχίζει τη διαδρομή όταν είναι εκτός χρόνου ή έχει αποκλεισθεί.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η τεχνική ενημέρωση των αθλητών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Απριλίου στο ξενοδοχείο στο Ρίο στις 08.30 πμ.
Οι αθλητές θα ενημερωθούνε για όλα τα θέματα του αγώνα, τις προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες και θα απαντηθούν όλες οι απορίες για τον κανονισμό και την διαδρομή.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Κάθε αθλητής/τρια έχει το δικαίωμα υποβολής ένστασης για οποιοδήποτε λόγο σε προθεσμία μίας ώρας από το τέλος του αγώνα.
Οι ενστάσεις γίνονται εγγράφως και μόνο από τον ίδιο ενδιαφερόμενο και παραδίδονται στην Οργανωτική Επιτροπή στο σημείο τερματισμού στην Ολυμπία. Η εξέταση των ενστάσεων και οι σχετικές αποφάσεις παραμένουν στην αποκλειστική δικαιοδοσία των υπευθύνων της Οργανωτικής Επιτροπής.
Οποιαδήποτε περίπτωση που δεν αναφέρεται στον παρόντα  Κανονισμό θα επιλύεται επί τόπου από το αρμόδιο πρόσωπο του αγώνα Αλυτάρχη – Έφορο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Προβλέπονται οι παρακάτω κατηγορίες

  • Κατηγορία ανδρών
  • Κατηγορία γυναικών

ΕΠΑΘΛΑ

Μετάλλιο και στεφάνι αγριελιάς θα έχουν όλοι οι αθλητές/τριες που τερματίζουν των αγώνα εντός του χρονικού ορίου.
Έπαθλα και αναμνηστικά δώρα θα απονεμηθούν :

  • Στους τρεις (3) πρώτους άνδρες
  • Στις τρεις (3) πρώτες γυναίκες.