Δόλιχος Αγώνας Δρόμου 26, 27 & 28 Απριλίου 2024
6944338410
info@doliho.gr

Περιγραφή Διαδρομής Συνοδών

ΑΓΩΝΕΣ » Δόλιχος » Η Διαδρομή » Περιγραφή Διαδρομής Συνοδών

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΣΥΝΟΔΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

1.    ΔΕΛΦΟΙ – ΙΤΕΑ
Τα αυτοκίνητα των συνοδών κινούνται στο οδικό άξονα Δελφών –Ιτέας όπου και αναμένουν τους αθλητές στο 1ο σταθμό στο 11ο χλμ.

2.    ΙΤΕΑ – ΠΗΓΑΔΑ – ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ – ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ
Η διαδρομή των συνοδών ακολουθεί αυτή των αθλητών από την Ιτέα μέχρι τον 4ο  σταθμό στους Αγίους Πάντες στο 39,4 χλμ., εκτός δύο περιπτώσεων, στην πρώτη έξω από το Γαλαξείδι οι συνοδοί περνούν κάτω από την γέφυρα του κεντρικού δρόμου και μετά στρίβουν αριστερά σε αντίθεση με τους αθλητές που στρίβουν αριστερά πριν την γέφυρα και στην δεύτερη περίπτωση στο 36,4 χλμ. όπου υπάρχουν τα 3 τούνελ οι συνοδοί δεν μπαίνουν στον παράδρομο που κινούνται οι αθλητές αλλά συνεχίζουν ευθεία.

3.    ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ – ΕΡΑΤΕΙΝΗ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Οι συνοδοί ακολουθούν την διαδρομή των αθλητών μέχρι το σημείο έξω από τον Άγιο Νικόλαο, όπου οι αθλητές στρίβουν αριστερά κάτω αλλά οι συνοδοί συνεχίζουν ευθεία για 200 μέτρα, μπαίνουν δεξιά στον παράδρομο, μετά από 60 μέτρα στρίβουν αριστερά, περνάνε την διάβαση κάτω από τον κεντρικό δρόμο και μετά από πορεία 160 μέτρων βγαίνουν στον παραλιακό δρόμο όπου στρίβοντας δεξιά φθάνουν στον σταθμό του Αγίου Νικολάου στο 57.9 χλμ.

4.    ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΠΗΛΙΑ
Οι συνοδοί από τον σταθμό του Αγίου Νικολάου ακολουθούν την διαδρομή των αθλητών για 9.600 μέτρα, σε αυτό το σημείο οι αθλητές μπαίνουν δεξιά σε μονοπάτι, οι συνοδοί συνεχίζουν ευθεία όπου μετά από 720 μέτρα μπαίνουν δεξιά στον παράδρομο. Κάνουν στροφή 180ο και μετά από 280 μέτρα πάνε δεξιά, περνάνε κάτω από την γέφυρα του κεντρικού δρόμου και μετά από 680 μέτρα βγαίνουν στον σταθμό της Σπηλιάς στο 67.9 χλμ.

5.    ΣΠΗΛΙΑ – ΜΑΡΑΘΙΑΣ
Η διαδρομή αθλητών και συνοδών είναι κοινή πλην του σημείου μετά από 3400 μέτρα από τον σταθμό της Σπηλιάς οι αθλητές πριν την γέφυρα του κεντρικού δρόμου πάνε αριστερά για να βγουν σε αυτόν, αντιθέτως οι συνοδοί συνεχίζουν ευθεία περνάνε κάτω από την γέφυρα και μετά στρίβουν αριστερά για να βγουν στον κεντρικό δρόμο όπου ακολουθούν εκ νέου την διαδρομή των αθλητών μέχρι να φθάσουν στον σταθμό του Μαραθιά στο 77,4 χλμ.

6.    ΜΑΡΑΘΙΑΣ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
Μετά από 800 μέτρα από τον σταθμό του Μαραθιά, οι αθλητές πάνε ευθεία τον παραλιακό χωματόδρομο. Αντιθέτως οι συνοδοί πάνε λοξώς δεξιά στην άσφαλτο, μετά από 800 μέτρα και αφού περάσουν την γέφυρα ενός ξεροπόταμου υπάρχει διχάλα εκεί πάνε δεξιά, περνάνε κάτω από την γέφυρα του κεντρικού δρόμου και μετά από 360 μέτρα βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο όπου ακολουθούν την πορεία των αθλητών για 3.700 μέτρα.
Σε αυτό το σημείο οι αθλητές πάνε αριστερά κάτω τον χωματόδρομο, οι συνοδοί συνεχίζουν ευθεία για 800 μέτρα όπου μπαίνουν δεξιά σε παράδρομο. Περνάνε κάτω από την γέφυρα του κεντρικού δρόμου και αμέσως πάνε αριστερά όπου μετά από 400 μέτρα συναντιούνται πάλι με τους αθλητές μέχρι να φθάσουν μετά από 1 χλμ στον σταθμό στο Μοναστηράκι στο 85,6 χλμ.

7.    ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
Οι συνοδοί από τον σταθμό στο Μοναστηράκι ακολουθούν την διαδρομή των αθλητών για 7,4 χλμ. Σε αυτό το σημείο οι αθλητές πάνε αριστερά για να περάσουν τον ποταμό Μόρνο. Αντίθετα οι συνοδοί συνεχίζουν ευθεία την άσφαλτο μέχρι να περάσουν κάτω από την γέφυρα του κεντρικού δρόμου και στα 2.100 μέτρα από το σημείο που χώρισαν από τους αθλητές, πάνε αριστερά, περνάνε την γέφυρα του Μόρνου συνεχίζουν ευθεία για Αντίρριο και μετά από 4.900 μέτρα συναντιούνται  πάλι με τους αθλητές όπου ακολουθούν την διαδρομή τους μέχρι τον σταθμό της Ναυπάκτου στα 97,5 χλμ.

8.    ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ  – ΡΙΟ
Από τον σταθμό της Ναυπάκτου οι συνοδοί σε αντίθεση με τους αθλητές που κινούνται στον παραλιακό δρόμο πάνε ευθεία. Μετά από 600 μέτρα στο φανάρι πάνε αριστερά για 300 μέτρα μέχρι να φθάσουν στον παραλιακό δρόμο που κινούνται οι αθλητές. Πάνε δεξιά και μετά από 3.800 μέτρα βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο Ιτέας –Αντίρριου. Μετά από 700 μέτρα στην διχάλα πάνε δεξιά σε αντίθεση με τους αθλητές που πάνε ευθεία και στο φανάρι πάνε αριστερά για να ξανασυναντήσουν τους αθλητές όπου ακολουθούν την διαδρομή τους. Μετά από 3,5 χλμ από το φανάρι που αναφέραμε προηγουμένως οι αθλητές στρίβουν αριστερά κάτω για Αντίρριο. Αντιθέτως οι συνοδοί συνεχίζουν ευθεία όπου μετά από 400 μέτρα στο φανάρι πάνε αριστερά. Μετά από 700 μέτρα συναντάνε πάλι τους αθλητές περνάνε από την υπόγεια διάβαση του οδικού άξονα Ρίου – Αντίρριου στριβούν αριστερά και βγαίνουν στον δρόμο της γέφυρας και στο τέλος κάνουν αριστερά, στα 100 μέτρα όπου και συναντούν τον σταθμό στο Ρίο στο HOTEL APOLLON.

9.    ΡΙΟ – ΠΟΥΡΝΑΡΟΚΑΣΤΡΟ
Αφήνοντας το Ρίο οι μεν αθλητές θα κατευθυνθούν προς τον επόμενο σταθμό στο Χάραδρο, οι συνοδοί όμως μη έχοντας δικαίωμα πρόσβασης σε αυτόν τον σταθμό και στην διαδρομή γενικά θα πρέπει να κατευθυνθούν απευθείας στον επόμενο σταθμό στο Πουρναρόκαστρο ακολουθώντας στην πιο κάτω διαδρομή. Από τον σταθμό του Ρίου μετά από 100 μέτρα πάνε δεξιά ακολουθώντας την πινακίδα με την ένδειξη προς ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ. Μετά από 1 χλμ ακριβώς πάνε πάλι δεξιά ακολουθώντας μια άλλη πινακίδα με την ένδειξη προς ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ. Μετά από πορεία 1.700 μέτρα συναντούν μια διχάλα όπου πηγαίνουν λοξώς αριστερά για Πύργο στην Εθνική οδό Πατρών-Πύργου. Μετά από πορεία 8,5 χλμ. στην εθνική και συγκεκριμένα στην έξοδο 3 πάνε δεξιά στην έξοδο. Προχωρούν για 2.900 μέτρα και στην διασταύρωση πάνε δεξιά προς super market CARFOUR. Μετά από 300 μέτρα στον κόμβο, πάνε δεξιά επάνω ακολουθώντας την πινακίδα προς Νέο Σούλι (οδός Αριστοτέλους).
Μετά από διαδρομή 2.200 μέτρα στρίβουν αριστερά και μετά από 100 μέτρα στρίβουν δεξιά πάνω. Μετά από 800 μέτρα στην διασταύρωση πηγαίνουν ευθεία για 500 μέτρα και στην νέα διασταύρωση συνεχίζουν ευθεία την οδό Καρυάς. Μετά από 400 μέτρα πάνε αριστερά επάνω και μετά από 500 μέτρα φτάνουν στο χωριό Ελεκίστρα. Στην πλατεία του χωριού πάνε στον 2ο δρόμο αριστερά πάνω όπου μετά από 3.900 μέτρα φθάνουν στο χωριό Πουρναρόκαστρο στα 131,6 χλμ.

10.    ΠΟΥΡΝΑΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ
Από το Πουρναρόκαστρο οι συνοδοί ακολουθούν την διαδρομή που έκαναν αντίθετα πλέον και περνώντας την Ελεκίστρα στα 5.100 μέτρα από τον σταθμό στην οδό Καρυάς στρίβουν αριστερά προς Σούλι – Μοίρα. Μετά από πορεία 6.500 μέτρων φθάνουν σε νέα διασταύρωση, πάνε αριστερά προς Μοίρα – Μιτζέϊκα (υπάρχει πινακίδα). Μετά από 1.800 μέτρα σε νέα διασταύρωση πάνε πάλι αριστερά προς Κεφαλόβρυσο – Χαρματέϊκα (υπάρχει και εδώ σχετική πινακίδα). Μετά από πορεία 2.700 μέτρων φθάνουν στον σταθμό στη περιοχή Κεφαλόβρυσο στα 138,7 χλμ. της διαδρομής του αγώνα σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία σε ένα μικρό καταρράκτη.

11.    ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΜΙΡΑΛΙ
Από το σταθμό στο Κεφαλόβρυσο οι συνοδοί ακολουθούν την διαδρομή των αθλητών για 4.600 μέτρα όπου σε εκείνο το  σημείο οι μεν αθλητές πάνε αριστερά κάτω τον τσιμεντόδρομο για τον επόμενο σταθμό στα Λατσέϊκα και στην συνέχεια στο Μίραλι. Οι συνοδοί συνεχίζουν ευθεία τον ασφαλτόδρομο για Μοίρα και τον επόμενο σταθμό στο Μίραλι. Μετά από πορεία 4.100 μέτρων από το σημείο που χωρίστηκαν με τους αθλητές και αφού πλέον ο δρόμος έχει γίνει χωματόδρομος υπάρχει διχάλα, εκεί πάνε δεξιά. Μετά από πορεία 5.400 μέτρων ξαναβγαίνουν σε ασφάλτινο δρόμο και πάνε δεξιά για Μίραλι. Μετά από διαδρομή 7.500 μέτρων στον ασφαλτόδρομο συναντούν το σημείο που έρχονται οι αθλητές από τα Λατσέϊκα. Μετά από κοινή πορεία με τους αθλητές για 3.200 μέτρα πάνω από το χωριό Μίραλι (στην πηγή), οι μεν αθλητές πάνε αριστερά κάτω σε χωμάτινο μονοπάτι οι δε συνοδοί συνεχίζουν ευθεία όπου μετά από 1.700 μέτρα φθάνουν σε μία διασταύρωση, εκεί πάνε αριστερά και μετά από 700 μέτρα φθάνουν στο χωριό Μίραλι στον 16ο σταθμό και στα 154,6 χλμ. της διαδρομής.

12.    ΜΙΡΑΛΙ – ΒΑΛΜΑΝΤΟΥΡΑ
Φεύγοντας από το Μίραλι οι αθλητές μετά από 100 μέτρα (στην έξοδο του χωριού) στρίβουν αριστερά κάτω τον χωματόδρομο, αντίθετα οι συνοδοί συνεχίζουν ευθεία τον ασφαλτόδρομο. Μετά από 600 μέτρα υπάρχει διασταύρωση, συνεχίζουν ευθεία. Μετά από 2.400 μέτρα σε νέα διασταύρωση πάνε δεξιά για Χαλανδρίτσα. Μετά από 200 μέτρα μόλις περάσουμε την γέφυρα πάνε αριστερά κάτω όπου μετά από 700 μέτρα συναντάνε μία διχάλα, εκεί πάνε αριστερά (υπάρχει πινακίδα). Μετά από πορεία 5.300 μέτρων όπου στα τελευταία 2.400 μέτρα συναντάνε και τους αθλητές φθάνουνε στο σταθμό στο χωριό Βαλμαντούρα και στο 161,9 χλμ. της διαδρομής του  αγώνα.

13.    ΒΑΛΜΑΝΤΟΥΡΑ – ΚΑΛΟΥΣΙ
Από την Βαλμαντούρα και για διαδρομή 3.000 μέτρων αθλητές και συνοδοί ακολουθούν κοινή πορεία πλην δυο περιπτώσεων που οι αθλητές μπαίνουν σε χωμάτινα μονοπάτια και ξαναβγαίνουν στην άσφαλτο. Σε αυτό το σημείο δηλαδή στα 3 χλμ. υπάρχει  διχάλα οι αθλητές πάνε δεξιά κάτω για Νεοχώρι, ενώ οι συνοδοί πάνε αριστερά πάνω για Ελληνικό. Μετά από 3.600 μέτρα στην διασταύρωση πάνε δεξιά (υπάρχει πινακίδα). Μετά από 1.400 μέτρα συναντούν τους αθλητές που έρχονται από το μονοπάτι όπου μετά από κοινή πορεία 1.400 μέτρων φθάνουν στον σταθμό  στο χωριό Καλούσι στο 170 χλμ της διαδρομής.

14.    ΚΑΛΟΥΣΙ – ΑΛΠΟΧΩΡΙ
Από τον σταθμό οι συνοδοί φεύγουν πίσω για Βαλμαντούρα. Στα 8.400 μέτρα δηλαδή 700 μέτρα πριν την Βαλμαντούρα πάνε αριστερά στην πινακίδα που γράφει προς Πρέβεδο και Αγ. Ελεούσα. Μετά από 2.400 μέτρα φθάνουν στην Αγ. Ελεούσα και μετά από 4.300 μέτρα στον Πρέβεδο, φθάνοντας στον κεντρικό δρόμο στρίβουν αριστερά. Μετά από 3.900 μέτρα περνάνε με προσοχή λοξώς αριστερά για Αλποχώρι (υπάρχει πινακίδα). Στα 2.400 μέτρα στην διασταύρωση πάνε δεξιά και μετά από 3.200 μέτρα σε νέα διασταύρωση πάνε ευθεία (υπάρχει πινακίδα). Μετά από 3.300 μέτρα σε νέα διασταύρωση (υπάρχει και εδώ πινακίδα) πάνε ευθεία πάνω. Μετά από 3.900 μέτρα μόλις περάσουν την γέφυρα του ποταμού Τεορέα πάνε δεξιά πάνω όπου μετά από 200 μέτρα φθάνουν στο σταθμό στο χωριό Αλποχώρι και στο 178,8 χλμ. της διαδρομής του αγώνα.

15.    ΑΛΠΟΧΩΡΙ – ΚΑΛΕΤΖΙ
Από τον σταθμό και για 1.750 μέτρα η διαδρομή αθλητών και εθελοντών είναι κοινή. Σε αυτό το σημείο λίγο έξω από την Σπαρτιά οι αθλητές πάνω αριστερά στον χωματόδρομο οι δε συνοδοί συνεχίζουν ευθεία περνούν το χωριό Σπαρτιά και μετά από 3.500 μέτρα συναντούν μια διασταύρωση που πάνε αριστερά για Ερυμάνθεια. Μετά από 1.400 μέτρα σε νέα διασταύρωση πάνε ευθεία σε πολύ καλό παρακαμπτήριο χωματόδρομο (γιατί δεξιά γίνονται έργα) όπου μετά από 2.350 μέτρα ξαναβγαίνουν στο ασφαλτόδρομο όπου κάνουν αριστερά για Καλέτζι.
Μετά από 1.150 μέτρα σε νέα διασταύρωση πάνε αριστερά πάνω, μετά από 1.100 μέτρα συναντούν νέα διασταύρωση που ευθεία πάει για Κούμπερι – Δροσιά δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν στην επιστροφή από Καλέτζι για τον επόμενο σταθμό αλλά τώρα οι συνοδοί θα πρέπει  να κατευθυνθούν αριστερά πάνω όπου μετά από 1.300 μέτρα θα φθάσουν στον 20ο σταθμό (2ο κεντρικό) στο χωριό Καλέτζι και ακριβώς στο 187 χλμ. της διαδρομής του αγώνα.

16.  ΚΑΛΕΤΖΙ – ΔΡΟΣΙΑ

Οι συνοδοί αφήνουν το Καλέτζι ακολουθώντας την ίδια διαδρομή που πήραν για να φθάσουν αλλά με αντίθετη φορά και στα 4.300 μέτρα από τον σταθμό στην διασταύρωση πάνε αριστερά για Κούμπερι – Δροσιά (υπάρχει πινακίδα). Μετά από πορεία 5.500 μέτρων φθάνουν στο Κούμπερι. Εκεί ακολουθώντας κοινή διαδρομή με τους αθλητές μετά από 1.300 μέτρα φθάνουν στο χωριό Δροσιά και στον σταθμό στο 194,00 χλμ της διαδρομής.

17.  ΔΡΟΣΙΑ – ΣΚΙΑΔΑΣ

Από τον σταθμό της Δροσιάς μετά από 600 μέτρα οι αθλητές πάνε αριστερά τον χωματόδρομο, οι συνοδοί αντίθετα πάνε δεξιά τον ασφαλτόδρομο για Κάτω Δροσιά. Μετά από 3.700 μέτρα φθάνουν στην διασταύρωση με τον οδικό άξονα Πατρών – Ομβριάς όπου στρίβουν αριστερά. Μετά από πορεία 5.800 μέτρα (στο βενζινάδικο AVIN) στρίβουν αριστερά για Σκιαδά όπου μετά από 2.700 μέτρα φθάνουν στο σταθμό στην έξοδο του χωριού Σκιαδάς και στο 203,8 χλμ. της διαδρομής του αγώνα.

18.  ΣΚΙΑΔΑΣ – ΖΗΡΕΙΚΑ

Από τον σταθμό του Σκιαδά οι αθλητές συνεχίζουν ευθεία, αντίθετα οι συνοδοί γυρίζουν πίσω στον δρόμο που είχαν έλθει ακολουθώντας αντίθετη φορά. Στα 2.700 μέτρα διασταυρώνονται πάλι με τον οδικό άξονα Πατρών – Ομβριάς στον οποίο στρίβουν αριστερά για Καρπέτα. Μετά από 2 χλμ μπαίνουν στην Καρπέτα και συνεχίζουν ευθεία για την Αγιά Τριάδα όπου φθάνουν μετά από 3.400 μέτρα. Συνεχίζουν και μετά από 1.900 μέτρα φθάνουν στην περιοχή Κάπελη και για 2.000 μέτρα ακολουθούν την διαδρομή των αθλητών.  Σε αυτό το σημείο οι μεν αθλητές μπαίνουν δεξιά μέσα στο δάσος της Φολόης οι δε συνοδοί συνεχίζουν ευθεία τον ασφαλτόδρομο όπου μετά από 3.400 μέτρα θα φτάσουν στο χωριό Πανόπουλο, πάνε όλο δεξιά και στην διχάλα παίρνουν τον αριστερό δρόμο που πάει για Πύργο (υπάρχει πινακίδα). Μετά από πορεία 1000 μέτρων θα φτάσουν  στο σταθμό Ζηρέϊκα στο 218,9 χλμ.

20.    ΖΗΡΕΙΚΑ – ΠΕΥΚΗ

Στον σταθμό στα Ζηρέϊκα  υπάρχει κοινή πορεία αθλητών και συνοδών για 1500 μέτρα.  Σε αυτό το σημείο οι αθλητές μπαίνουν αριστερά στο χωματόδρομο για το φαράγγι του Ερυμάνθιου Κάπρου, ενώ οι συνοδοί συνεχίζουν ευθεία τον αυτοκινητόδρομο για Πύργο. Μετά από 7.700 μέτρα μόλις περάσουν την γέφυρα στην διασταύρωση πάνε αριστερά για Αγ. Άννα – Πεύκη. Μετά από 1.500 μέτρα υπάρχει διχάλα εκεί πάνε αριστερά και έχοντας περάσει την Αγ. Άννα και μετά από πορεία 3,3 χλμ. στην διασταύρωση πάνε αριστερά. Μετά από 3.100 μέτρα συναντάνε το σημείο εξόδου των αθλητών από το φαράγγι όπου μετά από κοινή διαδρομή 1000 μέτρα φθάνουν στο σταθμό στο χωριό Πεύκη στα 226,6 χλμ. της διαδρομής του αγώνα

21.    ΠΕΥΚΗ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ
Από τον σταθμό της Πεύκης αθλητές και συνοδοί συνεχίζουν ευθεία τον ασφάλτινο δρόμο. Μετά από 500 μέτρα υπάρχει διασταύρωση, εκεί πάνε ευθεία και μετά από 3.100 μέτρα οι μεν αθλητές στρίβουν δεξιά τον χωματόδρομο για τον επόμενο σταθμό, αντίθετα οι συνοδοί συνεχίζουν ευθεία όπου μετά από 400 μέτρα μπαίνουν στο χωριό Νέα Πέρσαινα. Μετά από 7.300 μέτρα πορείας (και αφού προηγούμενος έχουν συναντήσει στα αριστερά τους το μεγάλο τμήμα του δάσους της Φολόης) υπάρχει διχάλα όπου πάνε ευθεία. Μετά από 8.200 μέτρα στην έξοδο του χωριού Λάλας πάνε δεξιά και αμέσως αριστερά. Μετά από 1.500 μέτρα στη διχάλα πάνε δεξιά. Μετά από 1.400 μέτρα λίγο πριν μπουν στο χωριό Λάσδικα στην διχάλα πάνε αριστερά τον χωματόδρομο. Μετά από 300 μέτρα υπάρχει εκ νέου διχάλα, εκεί πάνε δεξιά και μετά από 4.600 μέτρα ξαναβγαίνουν σε άσφαλτο και μετά από 1.800 μέτρα φθάνουν στον σταθμό  Κρυονέρι στα 242 χλμ. της διαδρομής του αγώνα όπου θα συναντήσουν τους αθλητές που έχουν έρθει  από Παλαιά Πέρσαινα και Νεραΐδα.

22.    ΚΡΥΟΝΕΡΙ – ΚΛΑΔΕΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑ
Αφήνοντας το Κρυονέρι αθλητές και συνοδοί ακολουθούν κοινή πορεία στον ασφαλτόδρομο για 1.800 μέτρα. Σε αυτό το σημείο οι αθλητές μπαίνουν αριστερά στο μονοπάτι, ενώ οι συνοδοί συνεχίζουν ευθεία. Μετά από 1.700 μέτρα υπάρχει διασταύρωση εκεί πάνε αριστερά. Μετά από 1 χλμ. συναντάνε αριστερά τον χωματόδρομο τον οποίο ακολουθούν μόνο τα αυτοκίνητα της διοργάνωσης μέχρι να συναντηθούν με τους αθλητές που κινούνται στο μονοπάτι. Οι συνοδοί συνεχίζουν ευθεία τον ασφαλτόδρομο και μετά από 3χλμ. στην διχάλα πάνε ευθεία. Μετά από 4 χλμ. φθάνουν σε μια διασταύρωση (στο χωριό Πελόπι) όπου εκεί πάνε αριστερά και αμέσως πάλι αριστερά. Μετά από 3.900 μέτρα μπαίνουν στην Αρχαία Ολυμπία και αμέσως μόλις περάσουν στα αριστερά τους το HOTEL AMALIA στρίβουν αριστερά για Μάγειρα (υπάρχει πινακίδα). Συνεχίζουν ευθεία και αφού περάσουν τα χωριά Κοσκινά και Μάγειρα φθάνουν στον τελευταίο σταθμό πριν τον τερματισμό στο χωριό Κλάδεος και στο 249,3 χλμ. της διαδρομής όπου θα συναντήσουν τους αθλητές.
Μετά παίρνουν πίσω τον ίδιο ακριβώς δρόμο για να τους ξανασυναντήσουν στον τερματισμό στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.